Workshop Autisme

Veel studie(loopbaan)adviseurs, decanen en docenten komen studenten met autisme tegen in hun werk. Maar wat is autisme eigenlijk en hoe kan je het beste met studenten met autisme omgaan?  Speciaal voor deze studie(loopbaan)adviseurs, decanen en docenten heeft Villa Abel deze workshop ontwikkeld. In 3 uur komt zowel de theorie over autisme, de praktijk en zelf ingebrachte casuïstiek aan bod. Hierdoor ontstaat er meer begrip over autisme en kan je de rol van studie(loopbaan)adviseur, decaan of docent beter en makkelijker gaan vervullen.

Doelgroep

Studie(loopbaan)adviseurs, decanen en docenten, die met studenten met autisme (functiebeperking) in het hoger onderwijs in aanraking komen.

Studieduur en werkwijze

Deze workshop wordt gegeven in 1 fysieke sessie van 2,5 tot 3 uur. De groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 20 deelnemers.

Inhoudelijke leerdoelen

Aan het eind van deze workshop heb je:

Het programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  1. Introductie 10 min
  2. Wat is autisme? (theoretisch kader / Autisme Centraal Methodiek) 20 min
  3. Autisme in de praktijk (3 opdrachten vanuit het ABC)  30 min
  4. Casuïstiek (door deelnemers op voorhand ingebracht) 90-120 min
  5. Afronding  5 min

De trainers

Deze workshop wordt gegeven door 3 trainers met veel ervaren op de gebieden van autisme in het hoger onderwijs, ACM en het begeleiden van studenten met autisme.

Waarom is deze workshop waardevol?

  • Er wordt gewerkt aan de hand van theorie en praktijk;
  • Casuïstiek uit de praktijk kan ingebracht worden door de studie(loopbaan)adviseurs, decanen en docenten Dit levert praktische handvatten en inzichten op.

Praktische informatie

Direct aanmelden

Workshop Autisme